Wat is mobiele optimalisatie?

Tegenwoordig komt ongeveer de helft (52%) van het wereldwijde online verkeer van mobiele apparaten, zoals tablets en telefoons. Het is dus belangrijk dat je website hier dus goed bereikbaar op is en je website hier goed op werkt.

De meeste mobiele appaaraten hebben een andere beeldvorm dan computers en laptops, namelijk verticaal, in plaats van horizontaal. Als jouw website op een mobiel apparaat dezelfde verhoudingen zou aanhouden als op een computer, dan zou alles heel klein en onleesbaar worden. Bij mobiele apparaten wordt een website daarom anders weergegeven.

WordPress

Als jouw website op WordPress draait, kun je gemakkelijk zien hoe jouw website er mobiel uitziet. De meeste thema’s houden hier ook rekening mee. Ga via WordPress naar Weergave – Customizer. Links onderaan staan drie icoontjes van een computer, tablet en mobiele telefoon. Als je hierop klikt veranderd het beeld en kun je zien hoe je website er op dat apparaat uit ziet.

Controleer of de vormgeving er goed uit ziet, teksten leesbaar zijn, afbeeldingen goed overkomen en of alle knoppen en links werken. Sommige thema’s geven extra opties waarbij je het webdesign en onderdelen specifiek voor alleen dat apparaat kan wijzigen, zoals de lettergrootte en indeling.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *