Welke call-to-action knoppen kan ik gebruiken?

Je kunt call-to-action knoppen gebruiken om je teksten kort te houden en meer aanvullende informatie op een andere pagina te plaatsen, maar je kunt ze ook gebruiken om de bezoeker iets te laten doen.


Enkele voorbeelden van call-to-action knoppen die je kunt gebruiken:

1. Lees meer.

Deze call-to-action gebruik je voornamelijk wanneer je de bezoeker meer over een onderwerp wilt vertellen, maar dit niet allemaal op één pagina wilt plaatsen. Hierdoor zullen de teksten op je pagina’s niet te lang worden. Deze knop zal de bezoeker leiden naar een andere pagina of bericht, waar zij meer informatie over het onderwerp kunnen vinden. Je kunt bijvoorbeeld linken naar je producten, diensten of over mij-pagina.

2. Inschrijven/aanmelden.

Als je e-mailadressen voor je e-maillijst wilt verzamelen, kun je deze call-to-action gebruiken. Via deze knop kunnen bezoekers hun contactgegevens achterlaten en zich inschrijven voor een nieuwsbrief. Bezoekers die dit doen zijn vaak geïnteresseerd in je bedrijf of evenement en willen up-to-date gehouden worden. Deze inschrijf/aanmeld knop kun je in de footer van je pagina’s plaatsen, maar je kunt er ook een pop-up van maken. Dit maakt het aanmelden gemakkelijk voor bezoekers.

3. Neem contact op.

Dit wordt vaak gedaan door middel van een contactformulier dan bezoekers kunnen invullen. Via dit contactformulier kunnen bezoekers bijvoorbeeld extra informatie aanvragen. Deze knop kun je het beste onderaan je homepagina plaatsen of onderaan de pagina van je voornaamste product of dienst. Doordat je contactpagina al in je menubalk staat, is het overbodig om deze knop ergens bovenaan een andere pagina te plaatsen.

4. Koop nu.

Deze call-to-action knop verschilt per bedrijf. Sommige websites zullen deze niet nodig hebben en anderen wel. Met deze knop verkoop je jouw product of dienst. Bij een restaurant zou het bijvoorbeeld ‘reserveer nu’ zijn, bij een bezorgservice ‘bestel nu’ en bij een artiest ‘boek nu’.
Deze knop plaats je bovenaan (bijna) elke pagina. Het is namelijk belangrijk dat bezoekers deze knop kunnen vinden. Waar je de knop precies zet hangt ook weer af van je bedrijf en waar je zelf denk dat het past.

Het is niet nodig om alle knoppen te gebruiken, dit verschilt per bedrijf en soort website. Probeer ook niet teveel knoppen per pagina te gebruiken. Anders ziet het er misschien uit als een advertentie.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *