Hoe lang duurt het tot je zoekresultaat in Google stijgt?

Als je een nieuwe pagina of bericht op je website plaatst, zal dit meestal niet direct bovenaan als zoekresultaat in Google staan. Dit hangt af van de leeftijd en autoriteit van je website. Hoe langer je website bestaat, hoe sneller e hoger je content in de Google zoekresultaten komt.

Bij een gloednieuwe website zal het ongeveer 35 weke duren voordat hun nieuwe content het hoogste niveau dagelijkse verkeer krijgt. Bij een redelijk gevestigde website is dit 25 weken en bij een goed gevestigde website is dit 18 weken.
Gemiddeld zijn websites, die in de top 10 als Google zoekresultaat staat, 2 jaar oud. De website die als zoekresultaat op nummer 1 staat is gemiddeld 3 jaar oud.

Hoe ga je als zoekresultaat sneller omhoog?

Om sneller hoog als zoekresultaat in Google te komen, kun je jouw website focussen op minder competitieve en minder gebruikte zoekwoorden. Voeg bijvoorbeeld ’top’ ‘beste’ of het huidige jaartal aan je zoekwoord toe.

Creëer regelmatig content (bericht, artikel, video) dat minder concurrentie en een lagere zoekwaarde heeft. Als je niet bovenaan komt bij veelgebruikte zoekwoorden, kan het zijn dat je meer bezoekers krijgt via minder gebruikte zoekwoorden. Zorg daarnaast ook voor voldoende backlinks, om je autoriteit groter te maken.


Het verschil tussen SEO en SEA.

Hoe je jouw SEO kan verbeteren.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *