Hoe maak je een goede landingspagina?

Een landingspagina is een pagina die los staat van de rest van je website. Vanuit je website link je niet naar deze pagina. Een landingspagina heeft geen navigatiebar of afleidende links en opties, waardoor bezoekers de pagina niet snel verlaten. De pagina is gefocust op één onderwerp en heeft één doel en één call-to-action. De call-to-action leidt tot informatie aanvragen van potentiële klanten (leads) of aankopen van klanten.


Waarom een landingspagina?

Als je bepaald online verkeer naar een landingspagina stuurt, levert dat veel betere resultaten op dan wanneer je hen naar andere pagina’s stuurt. Als je op bijvoorbeeld Google een advertentie, waarbij je het zoekwoord ‘portret fotograaf Rotterdam’ gebruikt, kun je dat online verkeer beter sturen naar een landingspagina die daar specifiek op gericht is, dan je homepagina waar je meerdere diensten aanbiedt.


De indeling

Op een landingspagina begin je met de hero-sectie. Deze is hetzelfde als de hero-sectie van je homepagina; je vertelt in de koptekst en subkop wat je doet en hoe dit jouw klanten kan helpen. Echter houdt je het op je landingspagina alleen bij datgene waar de doelgroep naar zoekt (het zoekwoord). Gebruik in de hero-sectie ook een toepasselijke afbeelding (geen overduidelijke stock afbeeldingen) en plaats een call-to-action knop.

Bezoekers die op je landingspagina komen willen direct weten waar het over gaat, wat ze op de pagina kunnen doen, of het biedt wat ze zoeken en of het nuttig voor hen is. Zorg ervoor dat deze vragen duidelijk en concreet beantwoord worden. 80% Blijft namelijk op de hero-sectie en scrolt niet naar beneden.

Vervolgens vertel je meer over dat onderwerp. Benoem in verschillende kopjes de belangrijkste voordelen, kenmerken en prijzen. Plaats enkele voorbeelden, afbeeldingen of je portfolio. Beschrijf steeds wat het voor de klant kan betekenen. Als laatst laat je enkele recensies zien, om je betrouwbaarheid te vergroten. Je kunt daarna ook een FAQ sectie toevoegen als je landingspagina over een nieuwe product of dienst gaat. Tussendoor kun je eventueel call-to-actions plaatsen. Onderaan de pagina plaats je de laatste call-to-action knop.

Je kunt de indeling van een landingspagina vergelijken met dat van een homepagina.
Lees hier meer over de hero-sectie en indeling van een homepagina.


Overzichtelijkheid

Veel mensen zullen door je pagina heen scannen en scrollen en zullen niet alles lezen. Het is daarom belangrijk om per onderdeel kopjes te gebruiken, zodat bezoekers direct kunnen vinden wat ze willen weten. Gebruik ook voldoende lege, witte ruimtes door je pagina heen. Dit breekt je pagina op en maakt het leesbaarder. Afbeeldingen breken je pagina ook op en zorgen voor visuele duidelijkheid. Schrijf je tekst in meerder kleinere alinea’s, zodat het leesbaarder wordt en bezoekers niet afschrikt. Opsommingen en icoontjes helpen hier ook bij.


Consistentie

Zorg ervoor dat je landingspagina overeenkomt met je advertentie. De tekst die in de advertentie staat moet terugkomen in de koppen van de hero-sectie en de rest van je tekst. Zorg er ook voor dat de afbeelding van de advertentie terugkomt in de landingspagina en de overige afbeeldingen daarop aansluiten. Hierdoor zullen bezoekers niet verward worden en direct zien dat de landingspagina over datgene van de advertentie gaat.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *