Hoe schrijf je een goede ‘over ons’ pagina?
Het is verstandig om een over mij of ‘over ons’ pagina op je website te hebben. Veel bezoekers willen meer over een bedrijf weten voordat ze er mee samenwerken. Het is vaak, na de homepagina, de meest bezochte pagina op een website. Meestal wordt de ‘over ons’ pagina in de menubalk vermeld. Het is ook handig om hier in de footer naar te verwijzen.
Voorbereiding

Voordat je gelijk begint met het schrijven van een ‘over ons’ pagina, is het verstandig om hier eerst een plan voor te maken. Hierdoor zal je tekst gestructureerd lopen en alle belangrijke dingen benoemen.
Schrijf eerst enkele steekwoorden op waarover je wilt vertellen, nog geen hele zinnen. Bedenk wat de lezer graag over jou zou willen weten en wat jij belangrijk vindt dat diegene weet. Als je dit gedaan hebt kun je deze in een logische volgorde zetten.
Bedenk ook welke schrijfstijl je wilt gebruiken. Vervolgens kan je de tekst uitschrijven. Schrijf geen grote lappen tekst, maar verdeel dit in kleinere bite-sized alinea stukjes, zodat bezoekers dit willen lezen. Maak ook gebruik van kopjes, aangezien veel mensen door je pagina zullen scannen en niet alles lezen.
Schrijfstijl
Er zijn verschillende schrijfstijlen die je kunt gebruiken.
Welke je kiest, hangt af van je soort bedrijf en wat je wilt uitstralen.
Eerste persoon
Als je vanuit de eerste persoon schrijf, komt dit persoonlijk over. Je kunt als eenmansbedrijf bijvoorbeeld vanuit de ik-vorm schrijven, of team vanuit de wij-vorm (of wij van Bakker Groots). Deze stijl moet wel bij je doelgroep en bedrijf passen. Het is ideaal voor een website die over jou persoonlijk gaat, eenmanszaken of bedrijven met kleine of middelgrote teams. Plaats ook vooral een afbeelding van jezelf, de belangrijkste medewerkers, klantenservice medewerkers, een team o directeur. Dit maakt je bedrijf persoonlijker en geeft een vertrouwd gevoel.
Derde persoon
Als je vanuit de derde persoon schrijft, komt dit minder persoonlijk over. Je schrijft dan vanuit de naam van het bedrijf, bijvoorbeeld; H&M vindt… Hema beloofd… Blokker staat voor… De medewerkers van Noppes… Deze stijl wordt voornamelijk bij grote bedrijven gebruikt, al proberen veel bedrijven steeds persoonlijker te worden.
Wat vertel je in een ‘over mij’ pagina?
Afhankelijk van je bedrijf en schrijfstijl kun je bijvoorbeeld over jezelf of over je team vertellen. Het is belangrijk dat je alles op een manier vertelt dat het ook iets voor de bezoeker betekent. Houdt je doelgroep in gedachte. Welk probleem hebben zij dat ik kan oplossen? Vertel wat je doet en hoe je daarmee de klant kan helpen.
Een goed voorbeeld: ”Onze getalenteerde teams zorgen voor de meest gebruiksvriendelijke ervaringen voor onze klanten.”
Je vertelt dat je een goed team hebt, maar ook wat dit voor je klanten betekent.
Verder kun je deze pagina ook vertellen hoe en waarom je het bedrijf opgericht hebt, welke hindernissen je overwonnen hebt en welke mijlpalen je behaald hebt. Je kunt ook vertellen over de kernwaarden van je bedrijf, voorgaande projecten en samenwerkingspartners. Als je een eenmanszaak of klein team hebt, kun je eventueel ook over één of twee hobby’s vertellen, om je bedrijf persoonlijker te maken. Zorg er dan wel voor dat deze hobby’s relevant zijn en niet te overbodig persoonlijk.
Bij persoonlijke merken (zoals coaches en adviseurs) kun je over een eigen ervaring vertellen, waar jouw doelgroep zich in kan vinden. Vertel bijvoorbeeld dat je dezelfde weg als hun bent afgegaan om tot de oplossing van hun probleem te komen, of dat je een lange tijd met dat probleem gezeten hebt. Vertel over de fouten die je in die weg gemaakt hebt. Je doelgroep zal zich hierin herkennen en je vertrouwen. Zij zullen zien dat jij hun probleem herkent. Uiteindelijk vertel je hoe je tot de oplossing gekomen bent en hoe jij je klanten nu kunt helpen.
Afbeeldingen
Maak gebruik van afbeeldingen, om de pagina mooier en persoonlijker te maken en de tekst op te breken. Afbeeldingen van jezelf, collega’s of het team komen ook betrouwbaarder over. Gebruik redelijk professionele afbeeldingen, geen snelle, simpele snapshots buiten werktijd. Houdt het realistisch en gebruik geen afbeeldingen waarin overdreven nep gelachen of geposeerd wordt. Afbeeldingen waarop je met je product, dienst of klant werkt zijn het beste.
Gebruik geen stock afbeeldingen waarop mensen in een ’team’ te zien zijn of waarin mensen handen schudden. Dit komt juist onpersoonlijk en minder betrouwbaar over, omdat bezoekers dit herkennen.

Icoontjes
Om je tekst op te breken en visueler te maken kun je ook gebruik maken van icoontjes. Een alinea vol tekst kun je onderverdelen in bijvoorbeeld drie voordelen of kernwaardes. Elk voordeel of kernwaarde geef je een kopje en een bijpassend icoontje.
Je kunt o.a. icoontjes vinden bij de plug-in Awesome Fonts en Kadence Blocks.